Politiet etterforsker voldshendelse med øks i Sunnfjord som drapsforsøk

Publisert 21.07.2020 08:41, oppdatert 21.07.2020 08:41 - NTB - tips@stottmedia.no

Politiet etterforsker voldshendelse med øks i Sunnfjord som drapsforsøk

En kvinne er sendt til sykehus etter en alvorlig voldshendelse i Askvoll i Sundfjord natt til tirsdag. Hendelsen etterforskes som drapsforsøk.

 
Kvinnen skal ikke være livstruende skadd. Politiet sa tidlig tirsdag morgen at det var gjennomført en aksjon på en privat adresse sammen med helsevesenet og brannvesenet.

– Politiet har kontroll på gjerningsmannen, men har ingen opplysninger om foranledningen, sa operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB tidlig tirsdag morgen.

Den pågrepne er en 19 år gammel mann, ifølge Bergens Tidende. To kvinner i 60-årene ringte natt til tirsdag politiet om voldshendelsen. Den ene kvinnen var angrepet med øks og var bevisst da hun ble fraktet til sykehuset i Førde.

– Vi etterforsker saken som et drapsforsøk i første omgang, sier fungerende tjenestestedsleder Kåre-Jan Hofrenning i Fjaler lensmannsdistrikt BT.

Hofrenning sier at kvinnen har skader i hode og arm og at hun ikke er livstruende skadd. Motiv og bakgrunn for hendelsen er uklart, ifølge ham.

Les også