- Fra Førde til Narvik er det mer enn 1400 kilometer. Det blir for krevende for oss å fjernstyre iNarvikby.no, sier Frode Hjelmeland.

Publisert 16.10.2017 11:42, oppdatert 16.10.2017 11:42 - - tips@stottmedia.no

Vil du drive din egen nettavis?

Etter fem fine år i Narvik, søker vi nå en som kan drive nettstedet videre. Vi kan tilby en fiks ferdig nettbasert lokalavis med utprøvde tekniske løsninger, over 2500 følgere og en felles annonseplattform. 

Støtt Media AS driver i dag 12 nettaviser langs hele kysten av Norge. Med en forholdsvis liten stab på hovedkontoret, vil de nå ut for å finne lokale samarbeidspartnere. 

Mangler lokal kunnskap

Bedriften har base i Førde, Sogn og Fjordane. Det er 1423 kilometer fra Narvik.

 - Dette er hovedgrunnen til at vi nå søker lokale krefter som vil drive iNarvikby.no. Vi har rett og slett ikke kapasitet til å utvikle siden fra Førde. I alle fall ikke slik vi helst vil. Vi ser at potensialet er så mye større enn det vi klarer å få ut ved hjelp av «fjernstyring», sier konseptansvarlig Frode Hjelmeland.

Støtt Media er på jakt etter den perfekte samarbeidspartner. Men hvem er det?

- Vi ser etter noen som går med en journalist i magen, gjerne kombinert med en som har kunnskap om annonsesalg.  Det kan være en enkeltperson, flere som går sammen eller kanskje en organisasjon/bedrift  som har behov for en kanal ut til leserne eller kundene.

«Alt inkludert»

 Det å starte lokalavis koster penger – ofte mye penger. Men Hjelmeland har løsningen klar:

- Vi har brukt mye penger, spesielt på tekniske løsninger. Det første året var det mye prøving og feiling. Dette slipper den som nå kommer inn for å drive iNarvikby. De kan bruke våre systemer og høste av våre erfaringer. Avtalen med de nye driverne inkluderer bruk av systemet, teknisk support, nødvendig salgsmateriell og en felles annonseavtale slik at vi fremdeles kan kjøre landsdekkende annonser. 

Støtt Media kan også sukre pillen med redaksjonelt innhold:

- Vi ser at det kan være vanskelig for en liten redaksjon å «fylle siden» med nok redaksjonelt innhold. Vi vil derfor tilby en nyhetsbank/redaksjonell bank som leverer landsdekkende saker. Men vi ser av erfaring at man også må ha fokus på de lokale, gode sakene som innbyggerne i Narvik er opptatt av. Det krever lokal tilknytning og kunnskap.

Bærbart kontor

En avis i dag er slett ikke som den var for bare noen få år siden. Frode Hjelmeland forteller at man – med Støtt Media sin tekniske løsning – kan ha kontoret i lommen.

- Man har ikke behov for dyre lokaler, noe som fører til svært lave faste kostnader. Kort sagt kan man drifte iNarvikby fra hjemmekontoret, om man vil. Den eneste kostnaden man har er leieavtalen med oss, og dette er overkommelige kostnader. I tillegg trenger man selvsagt en pc og en mobiltelefon – noe de fleste allerede har.  

Dersom du er den som vil drive iNarvikby i fremtiden, kan du ta kontakt med Støtt Media.

De svarer dersom du ringer 578 21 000 eller sender noen ord til kontakt@stottmedia.no

Les også