Foto: Arkiv

Publisert 05.05.2017 10:21, oppdatert 05.05.2017 10:21 - NTB - tips@stottmedia.no

Senterpartiet får 33,5 prosent i Sogn og Fjordane

Senterpartiet får en oppslutning på 33,5 prosent i en fylkesmåling i Sogn og Fjordane og ligger an til å få to av fire stortingsmandater fra fylket.

Senterpartiet har aldri fått en så høy oppslutning på en Sentio-måling. 33,5 prosent er ny rekord både nasjonalt og lokalt. Det er en fremgang på 12,9 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2013, melder NRK.

Sp stjeler velgere fra alle andre partier. Høyre har det kraftigste fallet med 7,7 prosentpoeng til 11,3 prosent. SV er nærmast utradert med en oppslutning på 1,6 prosent. Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 27,4 prosent.

Stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) er vilt begeistret og overrasket over tallene.

– Men når vi ser hvordan Sogn og Fjordane kommer ut med dagens sentraliseringspolitikk og tapping av makt, så merker folk det. Kommunereform, regionreform, politireform, Sivilforsvaret, tingretter, jordskifteretter. Det er ikke et eneste område der det ikke er sentraliseringer som rammer fylket hardt. Vi mister arbeidsplasser, og vi mister makt, sier hun.

Målingen er gjennomført på oppdrag for NRK Sogn og Fjordane, Fjordenes Tidende, Fjordabladet og Fjordingen. Feilmarginen er på mellom 0,4 og 4,3 prosentpoeng.

Les også