Pimp opp tomatsuppen

Publisert 24.08.2017 10:40, oppdatert 24.08.2017 10:40 - Plusstid.no - tips@stottmedia.no

Pimp opp tomatsuppen

Forslag til vri på tomatsuppe fra pose, pluss oppskrift på tomatsuppe laget fra bunn av. Suppe er perfekt middag de dagene dere såvidt rekker innom døra. Linn Anne er Plusstids egen ernæringsekspert, og travel mor til tre gutter.

Vi haster hjem fra jobb, mange plukker opp sultne barn fra barnehagen eller SFO før vi iler innom matbutikken på jakt…etter dagens middag.

Den bør helst ikke ta mer enn ti minutter å tilberede, samtidig som den skal tilfredsstille alle kostrådene fra helsemyndighetene våre – slik at vi kan innkassere poeng for «godt foreldreskap».

Mat laget fra bunnen etter alle kunstens regler er vel og bra, men når alle mann alle skal ut av døren på trening en halvtime etter at dere kom inn kan det være fint å få litt hjelp.

Tomatsuppe er en rask og sunn middag, og med enkle grep kan du gjøre den enda sunnere.

De fleste barn blir glade når de får servert tomatsuppe med makaroni og kokte egg, men hva med å prøve en litt annen vri?

Hjemme hos oss tar vi alltid vare på rester av fullkorns-ris eller -pasta. Jeg putter restene i en boks, og bruker dem i supper og annet for å øke metthetsverdien.

Jeg liker også å tilsette en ekstra boks med gode hermetiske tomater, og gjerne litt bønner eller linser i tillegg. Videre smaker det godt med en revet squash og noen fedd finhakket hvitløk.

Dersom dere liker maten hot som de gjør hjemme hos meg, er det veldig godt med en finhakket chili i suppen.

Dersom dere bare vil ha litt «varme» fra chilien kan dere kutte en chili på langs og la dem trekke noen minutter med suppen og så fiske den ut før dere serverer.

Noen terninger med torsk eller sei gjør seg også veldig godt sammen med tomatene i suppen.

Andre tips er en god klatt med kesam i suppeskålen, litt krutonger du har laget av det grove brødet du har rester av, eller resten av grønnsakene du hadde til middag i går delt opp i terminger.

Det passer også veldig fint med litt kylling, eller andre kjøttrester du måtte ha til overs.

PRØV MIN KOLLEGA KENNETH SIN HJEMMELAGDE TOMATSUPPE EN DAG DERE HAR LITT BEDRE TID:

Hjemmelaget tomatsuppe

OPPSKRIFT AV KENNETH MELSOM-JOHANSEN

  • Tid: 20 min
  • Porsjoner: 4
  • Nivå: Enkel

Ingredienser

1 løk

2 fedd hvitløk

1 gulrot

4 ss olivenolje

1 ss tomatpuré

3 dl vann

1 terning kyllingbuljong

2 bokser hermetiske tomater

1 ts sukker

Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løk, gulrot og hvitløk. Fres blankt i bunnen av en kjele med olivenolje.
  2. Tilsett tomatpuré, vann, buljong, hermetiske tomater og sukker.
  3. La koke ca 10 minutter og kjør sammen med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Tips: Server gjerne med ferskt brød, egg og et godt dryss med parmesan over suppen før servering.

Les også