Mal døren synlig

Publisert 19.05.2017 11:10, oppdatert 19.05.2017 11:11 - NTB Tema - tips@stottmedia.no

Mal døren synlig

Det bør ikke herske noen tvil om hvor inngangsdøren befinner seg. Gi den farge, råder ifi.no.

Og helst sin egen farge, mener bransjeforeningen. For når husets hoveddør har samme farge som dørene til terrassen, boden, altanen og utleieleiligheten, kan den noen ganger være en utfordring å lokalisere. Gir du den derimot en farge som ikke finnes ellers på huset, tydeliggjør du for besøkende hvor de skal gå, og setter samtidig et personlig preg på inngangspartiet.

Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger understreker at døren er et viktig element i husets utvendige arkitektur.

– Det er her du ønsker gjestene velkommen, og her de opplever førsteinntrykket av både hus og beboere, sier hun.

tbe06ebb

Tilpass fargen

Det er viktig å se seg litt rundt før dørfargen bestemmes. Stil og størrelse på huset, vegetasjon tett på og nabohus er noen av faktorene som kan påvirke fargevalget.

– Når du skal velge farge til hoveddøren er det viktig å respektere husets arkitektur og alder. Dette gjelder ikke minst med tanke på glansgraden. Det er stor forskjell i uttrykket på høyglans og matt, sier Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger.

tbe06eef

(Kilde: ifi.no)

Et overkommelig prosjekt

Inngangsdører flest er ikke større enn at det er fullt mulig å pusse dem opp uten å miste motet. Blant annet tillater flere av dagens malinger at det påføres to strøk på en dag.

– Dørblader har en høvlet flate, hvor dør- og vindusmaling som flyter godt gir en pen finish. Når man attpåtil kan male to strøk på en dag, er det ingen unnskyldning for å la være. Bruk restene kreativt – gi nytt liv til hagemøbler og utepotter! Det har jeg selv gjort, med stor suksess, sier Anders Hvinden fra Butinox Futura.

Les også