Foto: Lorang by Zeno

Publisert 26.05.2017 10:32, oppdatert 26.05.2017 10:49 - Artikkelen er produsert av Bredrup Content - tips@stottmedia.no

Annonsørinnhold

Lorang by ZENO - Norsk gründer designer eksklusive skjorter inspirert av bestefaren

Annonsørinnhold:

Etter mange års i herrekonfeksjon, så Espen Engebretsen at bransjen kunne utfordres på både utvalg, pris og kvalitet. Med kolleksjonen «Lorang by Zeno» introduserer han strykefrie herreskjorter i eksklusiv bomullsutførelse. -Inspirert av en motebevisst og alltid korrekt antrukket bestefar. 

Kolleksjonen, som i første omgang er tilgjengelig i det norske markedet, er designet for en målgruppe som beveger seg i forretningslivet. Skjortegründeren står selv for det kreative, og inspirasjonen henter han i sine mange reiser til influerende motebyer som Paris, Milano, London og København.

-Stoffene som benyttes, er hovedsakelig italiensk metervare og kommer på store ruller. På fabrikken i Hong Kong strekkes det, før det går videre til klipping og konstruksjon. Vi er stadig på utkikk etter stoffer som oppfyller de strenge kvalitetskravene våre, sier han.

Når skjortene er ferdig konstruert, går de videre til en spesiell og kontrollert vaskemetode. På denne måten holder de seg strykefrie og komfortable – selv etter mange omganger i vaskemaskinen.

Kvaliteten er i samme rangering og i aller høyeste grad konkurrerende med andre og etablerte høyprofilerte merker.

-Hos oss får du «value for the money». Kjøper du en Lorang by Zeno, skal du leve godt med den i svært lang tid, sier Engebretsen.

Se de strykefrie herreskjortene «Lorang by Zeno» på zenostore.no

Skjortenes kvalitet er i samme rangering og konkurrerer med andre og etablerte høyprofilerte merker. 

En hyllest til gründerens bestefar

Engebretsen har navngitt Zenos skjortelinje etter sin farfar, Lorang Engebretsen, som var svært opptatt av å være korrekt og plettfritt antrukket til enhver tid.

Lorang ble født på Jevnaker i 1905 og startet sin karriere innen herrekonfeksjon på Ringerikes Magasin. Da han i 1928 flyttet til Drammen, arbeidet han som handelsreisende for Halden Skofabrikk. Dette i en tid da norsk skoproduksjon fremdeles var en relativt stor industri.

Gründerens bestefar, Lorang Engebretsen, korrekt antrukket på ferie på Tjøme. (t.v)

Til tross for sin unge alder på tjuetre, ble han raskt en respektert skikkelse i bransjen og åpnet samme år en konfeksjonsforretning i sin nye hjemby.

-Farfar var en ekstremt ryddig og nøyaktig mann. Han gikk alltid i tweedblazer og skilte seg på den tiden ut med sin striglede, men personlige klesstil og korrekte væremåte. Derfor er det naturlig å markedsføre merkevaren og kolleksjonen i hans navn, sier Engebretsen.

Zenostore.no leverer fraktfritt på to dager

Forenkling av kundens hverdag er viktig for Zeno, og en naturlig følge av denne strategien ble lanseringen av zenostore.no. Nettbutikken, som har vært i drift siden våren 2016, har et bredt basesortiment i tillegg til to årlige og sesongbaserte Lorangkolleksjoner. I dag er det vår- og sommerkolleksjonen som ligger tilgjengelig, og ordrene loves fraktfritt levert på kun to dager.

Skjortegründeren står selv for det kreative, og inspirasjonen henter han i sine mange reiser til influerende motebyer som Paris, Milano, London og København.

Strykefrie skjorter frigjør tid på reise

-Jeg har på mange måter blitt en slags handelsreisende i herrekonfeksjon, jeg også. Vi er i stadig vekst, og med oppfølging av førtifem forhandlere rundt omkring i landet, blir det mange reisedager, sier Engebretsen.

Å være handelsreisende med mange hotellovernattinger og forretningsgarderoben i en koffert, er langt enklere for barnebarnet enn det var for farfar Lorang. Strykefrie tekstiler var i hans dager ikke et tilgjengelig alternativ.  

-Har du noen gode tips for oss på som ofte befinner oss på farten?

-Når jeg kommer til hotellet og skal forberede meg til et møte, pakker jeg ut av kofferten og henger de rene skjortene mine i dusjen. Deretter velger jeg høy vanntemperatur og la dampen gjøre resten av jobben, forklarer Engebretsen.

- Sørg for at du ikke bruker varmere vann enn nødvendig, det blir fort mye damp. Jeg har faktisk et par utløste brannalarmer på samvittigheten. Men for all del. Skjortene så ut som de var strøket av farfar Lorang selv, ler Engebretsen.

De strykefrie herreskjortene fra Lorang by Zeno er tilgjengelig i nettbutikken zenostore.no

Les også