Foto: Arkiv

Publisert 11.07.2017 12:23, oppdatert 11.07.2017 12:23 - NTB - tips@stottmedia.no

Kvartalstall: Vekst i boligprisene i 16 fylker

I Oslo, Hordaland og Vest-Agder var det en nedgang i boligprisene i andre kvartal, men i de resterende fylkene pekte pilene oppover, ifølge Eiendom Norge.

Tirsdag offentliggjorde Eiendom Norge sin oversikt over boligprisutviklingen i alle norske fylker og i de fleste kommuner i andre kvartal.

– Fylkesstatistikken for andre kvartal 2017 viser at boligmarkedet er velfungerende i store deler av landet. De fleste fylkene har hatt en moderat vekst i boligprisene, sier kommunikasjonsrådgiver Peder Eckblad Tollersrud i Eiendom Norge i en pressemelding.

Sterkest prisvekst har det vært i Enebakk kommune (3,9 prosent), Hurum kommune (3,6 prosent) og Holmestrand (3,5 prosent). Nedgangen har vært størst i Strand kommune i Rogaland (-1,1 prosent), Namsos kommune (-0,9 prosent) og Mandal kommune (-0,9 prosent).

– Rapporten viser høy aktivitet blant annet på Vestlandet. Rapporten fra Sogn og Fjordane viser rekordhøy aktivitet i markedet. Vi har aldri tidligere registrert så mange omsetninger i dette fylket andre halvår, sier Tollersrud.

Alle fylker har hatt prisoppgang de siste tolv månedene.

– Rogalandsmarkedet er også på vei opp med en positiv årsvekst i Stavanger, Haugesund og Karmøy, noe som bekrefter at markedet er i klar bedring i fylket, sier Tollersrud.

Les også