Illustrasjon: Met. Institutt

Publisert 15.10.2017 16:24, oppdatert 15.10.2017 16:44 - Støtt Media - tips@stottmedia.no

Fase A-varsel om full storm

Det er sendt ut fase A-varsel om full storm fra Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland, Saltfjellet og Salten.

Varsel for områder under økt overvåkning:

Møre og Romsdal:
Seint søndag kveld økning til sørvest full storm, natt til mandag dreiende vestlig, minkende. Det kan komme kraftige vindkast på omkring 35 m/s.

Trøndelag:
Natt til søndag økning til sørvest full storm, kan hende sterk storm, dreiende vestlig, gradvis minkende til sterk kuling. Det kan komme kraftige vindkast på omkring 35 m/s.

Helgeland, Saltfjellet og Salten:
Tidlig mandag morgen økning til sørlig full storm, dreiende vestlig kan hende med sterk storm, gradvis minkende til sterk kuling. Det kan komme kraftige vindkast på omkring 35 m/s.

Beskrivelse av værsituasjonen:

Lavtrykk nordvest for Storbritannia går fort nordaust og har potensial til å forsterkes til et stormsenter. Den sterke vinden ser ut til å bli kortvarig og treffe med størst kraft nord i Trøndelag og sør i Nordland. Det kan komme kraftige vindkast innover land. NB! Værsituasjonen er nå under ØKT overvåkning og publikum må sjekke TV/radio/internet for oppfølgende meldinger.Ovenfor angitte områder og værforhold må foreløpig vurderes som anslag på potensial, IKKE et detaljert ekstremvarsel.Dersom data tilsier at denne situasjonen bør nedgraderes, vil det bli meldt at økt overvåkning avsluttes.Dersom data tilsier at denne situasjonen bør oppgraderes, vil det bli sendt ut ekstremvarsel i henhold til gjeldende kriterier.

Les også