30 sommergadgets

Publisert 04.07.2017 10:39, oppdatert 04.07.2017 10:39 - Lyd & Bilde / NTB - tips@stottmedia.no

30 sommergadgets

Vi har testet forbrukerelektronikken som kan være nyttig i sommer. Her er 30 utvalgte gadgets.

Forbruker: 1. Geneva Touring S, radio

Skal du høre på radio i sommer, er den lille Geneva-radioen et selvskrevet valg. Den har ikke bare utseendet med seg, lyden er klar som en sommerdag, og med Bluetooth kan du bruke den som strømmehøyttaler sammen med mobilen.

1995 kr

tc098261

FOTO: Produsenten.

2. Libratone TOO, Bluetooth-høyttaler

Den slanke Libratone-høyttaleren får plass overalt, og kan brukes overalt. Den er nemlig sprutsikker og spiller hele dagen før batteriet må lades. Du kan også pare to stykker slik at du får enda fyldigere lyd – og stereo!

1395 kr

3. Lomo Instant Automat Glass, kamera

Instant-kameraer er enormt kult, og Lomo-kameraet har glasslinse og bruker Fujifilm Instant-film for bedre kvalitet. Her kan du dele blinkskuddene umiddelbart. Glassobjektivet har bred dekning, og er ganske lyssterkt, slik at du kan knipse overalt.

1699 kr

tc09826a

FOTO: Produsenten.

4. Panasonic Lumix LX15, kamera

Panasonics slanke kompaktkamera går ned i lommen, og leverer en bildekvalitet mobiltelefoner ikke er i nærheten av. Lyssterk zoom, pekeskjerm og 4K-video gjør kameraet til den komplette reisekamerat – og det beste lommekameraet.

7490 kr

5. iPad 9,7’’ nettbrett

Lavere pris og bedre skjerm har gjort 9,7-tommers utgaven av Apples iPad enda mer attraktiv. Dette er det perfekte underholdningssenteret. Bøker, filmer, TV-serier, musikk, gaming og apper for store og små gjør dingsen perfekt for barnefamilier og alle som trenger å underholdes når det regner i sommer.

3690 kr

tc098265

FOTO: Produsenten.

6. Heos 1 HS2 + Go Pack, trådløs høyttaler med bærbarpakke

Heos 1 er en praktisk liten høyttaler som kan kobles i trådløst nettverk med andre Heos-høyttalere. Sammen med batteripakken Go Pack blir den dessuten bærbar! Utenfor huset kan du spille fra mobilen med Bluetooth, du har da rundt seks timers sammenhengende spilletid. Vel hjemme igjen kobler høyttaleren seg automatisk til hjemmenettverket.

3046 kr

7. Nexum Aqua, bærbar DAC/forsterker til iPhone / Android

Med en vekt på bare 16 gram markedsføres Nexum Aqua som verdens letteste hodetelefonforsterker. Dette kan være bærbarforsterkeren du faktisk gidder å ha med deg ut på løpetur! Den bruker batteriet fra mobilen og trenger ikke lades. Likevel gir den 100 MW forsterkning, dobbelt så mye som en typisk mobiltelefon.

Aqua har innebygd digitalkonserter, til enten Apple- eller Android-mobiler. Velger du den til Android, vil den som bonus også virke med PC.

1099 kr

8. Chord Electronics Mojo, bærbar DAC / forsterker

Chord Mojo er en naturlig følgesvenn sammen med tungdrevne hodetelefoner. Den løfter lyden flere hakk og har kraft nok til å pøse på om det er ønskelig. Lyden er glatt og oppløst, med stram basskontroll. Hodetelefoner man trodde var krasse, låter straks mer nøytralt og oppløst. Et must for den mobile hi-fi-nerden!

4990 kr

9. Philips BT6900B, bærbar Bluetooth-høyttaler

Den nye lille høyttaleren fra Philips passer utmerket til ferieturen, takket være inntil 30 meters trådløs rekkevidde fra mobiltelefonen, i tillegg til 10 timers kontinuerlig batteritid. Den er sprutsikker og kan brukes i regnvær, og den smarte USB-ladekabelen kan i tillegg brukes som bærehåndtak. Prikken over i-en er den innebygde mikrofonen, som gjør at høyttaleren kan håndtere dine mobilsamtaler.

1099 kr

10. Philips Avent uGrow SCD860, interaktivt babykamera

Fra Philips kommer en appstyrt babyvakt som lover sikker og pålitelig overvåking av barnet ditt, uansett hvor i verden du befinner deg. Bruk telefonen som vanlig, appen ligger i bakgrunnen og gir deg melding hvis barnet gir lyd fra seg, og sender videostrøm direkte til mobilen din. I tillegg har den nattlys, den forteller om luftfuktighet og temperatur – og den kan til og med synge vuggeviser for minsten. Definitivt noe for teknofile foreldre!

1495 kr

11. Bose QuietComfort 35, støyreduserende hodetelefoner

QuietComfort-hodetelefonene fra Bose inneholder mikrofoner som måler støy fra omgivelsene, og sender omvendte lydbølger inn i øregangene. Slik filtrerer de vekk støy og sus, og lar deg høre mer av musikken mens du er ute på reise. Bose er fortsatt best når det kommer til kombinasjonen av lydkvalitet, støyreduksjon og bærekomfort.

3690 kr

12. Mophie Juice Pack Air, batteripakke til iPhone

Det kan ofte være vrient å finne en strømkontakt når man er på reise. I så måte er Mophie Juice Pack Air til iPhone en elegant løsning. Den festes rundt mobilen og fungerer samtidig som et beskyttelsesdeksel. Batterikapasiteten oppgis til 2525 mAh – langt fra like mye som «murstein»-laderne, men desto mer kompakt og lett å ta med seg. Dekselet leveres til blant andre iPhone 6 og 7, i en rekke ulike farger.

899 kr

13. LG 70UH700, 70” 4K LCD-TV

Når sommerværet svikter, er en god TV gull verdt – og bedre hvis den har digert bilde! TV-skjermer over 65” er vanligvis dyre, men LG 70UH700, «beste kjøp»-vinneren fra vår storskjermtest i 2016, selges nå ut til meget gunstig pris. Denne 70-tommeren mangler selvfølgelig litt kontrast og svartnivå sammenlignet med high-end modellene, men til denne prisen er den et kupp.

17.990 kr

14. Weber iGrill Mini, steketermometer med Bluetooth

Sommertid er grilltid, og det gjelder å få kjernetemperaturen helt rett – det er noe alle grillkonger vet. Dette smarte termometeret fra Weber kommuniserer med mobilen via Bluetooth, og den nedlastbare iGrill-appen varsler deg når biffen er klar. Bon Apetit!

649 kr

15. Google Chromecast 2, mediespiller/strømming dongle

Googles lille Chromecast-dongle er en av de enkleste og billigste oppgraderingene til din eksisterende TV. Bare plugg den inn i TV-ens HDMI- og USB-tilkoblinger, og du får tilgang til en lang rekke finesser og applikasjoner. Bruk mobilen til å velge Youtube-innhold og dra det direkte opp på storskjermen! Chromecast støtter også Netflix, Viaplay og appene fra NRK, SVT og DR, for å nevne noen.

380 kr

tc09826f

FOTO: Produsenten.

16. Lenovo Yoga Book 2-i-1 nettbrett

Dette er et digitalt kinderegg – Windows-PC, nettbrett og en genial tegneblokk. Så hvis du vil bruke ferien til å tegne landskap, må du ha den forfriskende annerledes Lenovo Yoga Book med i vesken. Den er tynn og lett, og touch-tastaturet er nyskapende. Den trykkfølsomme flaten er det mest intuitive tegnegrensesnittet vi har sett på en datamaskin. Prosessoren er ingen sprinter, men du kommer langt på en lading.

5000 kr

17. Argon DAB2BATT transportabel dab-radio

Argon-radioen ligner en tradisjonell kjøkkenradio, men har et par fikse triks i ermet. For det første er den fulldigital, og gir deg støyfri dab+ mottak. For det andre kan du, takket være det innebyggede oppladbare batteriet, ta den med deg når du skifter ut kjøkkenbordet med campingbordet. Selv om vi er i det rimeligere sjiktet, er kabinettet i ekte trefiner eller høyglanslakk.

2000 kr

18. Panasonic KX-HNC800 overvåkingskamera

Hvem holder øye med huset når lyset er slukket og dørene låst? Det kan du selv gjøre, takket være Panasonics hjemmeovervåkingskamera HX-HNC800. Det er vanskelig å gjøre overvåking smart, men med sin slanke form og runde fot minner kameraet litt om et champagneglass. Alt er trådløst, og du kan holde øye med hjemmet i full HD-oppløsning på avstand via mobil eller nettbrett.

2100 kr

19. MSi G73VR – gaming laptop

Hvis ikke tanken på enda en lat feriedag lokker, hva så med 14 sporty dager – med e-sport på programmet? MSi's kompakte caféracer av en gamingmaskin kjører de fleste spill. Og den behersker også vill videoredigering i 4K og Netflix i høyeste oppløsning. Og skulle du bestemme deg for å reise bort, er den slank nok til håndbagasjen.

25.900 kr

20. BenQ GS1 – bærbar projektor

BenQ GS1 er kompakt nok til å følge med i feriebagasjen. Med batteripakken montert fyller den som en matboks og veier rett under en kilo. Da den kan spille fra SD-kort og USB, må du bare ha et laken og en Bluetooth-høyttaler for å ha med hjemmekino i ryggsekken. Ok, lysstyrken er begrenset, lerretet blafrer i vinden, og man blir spist opp av mygg. Men den holder hele veien!

5800 kr

21. Nintendo Switch, transportabel spillkonsoll

Nintendo Switch bygger på en elegant måte bro mellom stasjonære og håndholdte konsoller, da maskinen både kan brukes hjemme koblet til flatskjermen, og tas med i vesken og brukes på farten. Kontrollene har fått en overhaling og kan brukes på flere måter. Dette innbyr til kreative spill og sosialt samvær.

3585 kr

22. Samsung Gear VR 2017, headset

Samsung har sluppet en ny Galaxy mobil på markedet, S8, og har samtidig avslørt en ny utgave av sitt GEAR VR-headset. Den største nyheten er den medfølgende Bluetooth-kontrolleren, som gir deg muligheten til å bevege deg rundt i den virtuelle verden. Det nye headsettet, samt kontrolleren, fungerer både sammen med Galaxy S6, S7, S8 og Note 5.

1500 kr

23. OnePlus 3T, smartmobil

OnePlus er fortsatt forholdsvis ny på markedet, men klarer likevel å komme med noen spesielt potente mobiler. OnePlus 3T har en fin balanse mellom design og pris. Telefonen er laget av glass og stål, noe vi er blitt vant til, men spesielt innmaten er verdt å fremheve. Mengder av RAM samt en rask prosessor sørger for at spill, film og Facebook bare suser av gårde.

4295 kr

24. Jaybird X3, ørepropper

Jaybird forstår seg på hodetelefoner som spiller godt, og med X3 har de laget sin kanskje beste modell til nå. De spesielle vingene gjør at de sitter godt fast i øret, men kan også tas av. Bass og diskant kan justeres via Jaybirds egen app. Maskinvaren i proppen gjør at den nye lydprofilen følger proppen, og at paret derfor også bevarer innstillingen på andre enheter.

25. JBL Reflect Contour

Hvis hovedformålet er at de blir sittende på hodet, får du neppe et bedre headset enn Reflect Contour. De spesielle bøylene smyger seg rundt øret mens proppene beveger seg inn i øregangen. Lyden er kanskje ikke den beste, men hvem tenker på lydkvalitet når man farer av sted på tredemølla eller sjonglerer med vekter? I tillegg er både prisen og batteritiden på åtte timer godkjent.

1000 kr

tc09826b

FOTO: Produsenten.

26. LG PH4, bærbar høyttaler

LGs lekre, holdbare reisehøyttaler tåler å spyles med vann, og er perfekt ved poolen eller på stranden. Den rundtstrålende designen gjør at alle omkring får like bra lyd. Batteriet holder i 10 timer og varer hele festen. Høyttaleren har en praktisk rem for å kunne henges opp og innebygd stemningsbelysning

800 kr

27. Apple AirPods, trådløse propper

Å slippe alle trådene til proppene innebærer ofte kompromisser som dårlig batteritid, usikker tilkobling og forvirrende håndtering. Men Apple har gjort alt riktig. Installasjonen er enkel og tilkoblingen stabil. De ser kanskje ut til å sitte løst, men faller ikke ut av ørene i første omgang. Og lyden er faktisk bedre enn i EarPods med ledning. De fungerer med Android, men ikke like smidig.

1800 kr

28. Samsung Gear S3, smartklokke

Det siste man vil gjøre i ferien, er å sjekke mobilen hele tiden. Da er en smartklokke praktisk for å skille mellom hva som er viktig, og hva som kan vente til senere. En av de bedre er Samsungs siste modell, som ser ut som en klassisk klokke. Vi liker også navigeringen som skjer ved å vri på ringen rundt skjermen. Den har et batteri som holder til flere dager, og tåler både støv og vann.

4000 kr

29. Solgaard Lifepack, smart ryggsekk

Lifepack er ryggsekken som løser de fleste problemene på reisen. Den har avdelinger for klær og gadgets med masser av lommer, inklusiv skjulte for verdisaker. Trenger man å lade mobilen, har den innebygd ladestasjon. Og batteriet lader seg selv opp med solceller. Batteriet byr dessuten på underholdning, fordi det også er en Bluetooth-høyttaler. Sekken har innebygd låsevaier slik at man ikke blir frastjålet alle sakene.

2500 kr

30. Tomtom GO5200, GPS-navigator

Intet vondt om apper, men skal man ut på langtur, er en riktig GPS-navigator verdt de ekstra kronene. Tomtoms siste modell har innebygde europakart med advarsler for fartskameraer, og ubegrensede oppdateringer inngår i prisen. Takket være sim-kort med gratis roaming kan navigatoren også i utlandet lede deg forbi ulykker og køer. Den kan brukes som høyttalertelefon og oppdaterer seg via wifi.

3400 kr

Les også